Trening socialnih veščin

Trening socialnih veščin je izkustven trening, kjer preizkušamo, kako je živeti s skupino neznanih ljudi, pridobivamo in treniramo nove veščine in hkrati prakticiramo že usvojene. Na treningu raziskujemo sebe in druge, debatiramo o različnih temah, preizkušamo svojo ustvarjalnost, kuharske veščine, spoznavamo nove ljudi in s tem skupinsko sodelovanje. Namenjen je mladim med 15. in 20. letom.

Program poteka v obliki treninga in je sestavljen iz delavnic in prostočasnih aktivnosti. Pri delavnicah uporabljamo metode izkustvenega in skupinskega učenja. Vsakdo lahko izrazi svoje mnenje in izkušnje, posluša druge, spoznava in hkrati sprejema raznolikost. Teme se nenehno prilagajajo potrebam mladih. So zanimive, uporabne, življenjske, predvsem pa podane na načine, ki so mladim blizu. Glavni del treninga pa se zgodi v prostem času. Prosti čas sestavljajo različne športne, družabne in ustvarjalne igre, kuhanje, kurjenje ognja, sprehodi in izleti, kopanje v Soči, glasba, neformalno spoznavanje, počivanje in sproščanje. Prosti čas si naredimo tak, kakršnega v tistem trenutku skupina in posamezniki v njej potrebujejo.

Na treningu aktivno raziskujemo pomen in vrednost boljšega poznavanja sebe in drugih. Sami skrbimo za vse, kar je potrebno, da bo trening čim bolje potekal. Zato je pomemben prispevek vsakega posameznika. S skrbjo za vse, kar je potrebno za življenje v skupnosti, aktivno treniramo svoje delovanje v skupini, sodelovanje in toleranco.

  Prijavnica
  Kaj pravijo o nas

  Zdaj lažje sodelujem z drugimi in govorim z novimi ljudmi.

  Udeleženec TSV

  TSV mi je dal nove prijatelje in večje zaupanje v vase.

  Udeleženec TSV

  Nikoli doslej še nisem bil na takem treningu, zato se nisem zavedal njegovega potenciala – zdaj se ga je izvrstna priložnost, da spoznaš nove fajn ljudi, izveš veliko koristnih informacij in dobiš nov pogled na nekatere stvari.

  Udeleženec TSV
  S kom sodelujemo in kdo nas podpira

  Dostopnost
  CPM