Mednarodno

Zavzemamo se za nenehno učenje in rast in verjamemo, da nam kljub mnogim programom v okviru naše organizacije, nova spoznanja lahko prinese tudi tujina. Mednarodno sodelovanje poteka v obliki mladinskih izmenjav ali treningov, kjer udeleženci pridobivajo s teoretičnimi ozadji podprta praktična znanja. Takšni programi omogočajo povezovanje mladinskih delavcev po svetu in pridobivanje vpogleda v tuje dobre metode dela in prakse, s katerimi bogatimo naše programe.

Projekti

ImproWise Your Life

Holloko, Madžarska, 18. 3. - 26. 3. 2023

Trening se je osredotočal na spoznavanje temeljev improvizacije ter udeležence spodbujal k razmišljanju, kako nas lahko le-ti podprejo v soočanju z vsakdanjimi izzivi. Raziskovali smo pomen jasnosti komunikacije, prisotnosti v trenutku, radovednosti, sprejemanja in prilagajanja, sodelovanja in soustvarjanja, radodarnosti, sprejemanja napak ter pomembnost igrivosti. Preko aktivnosti smo imeli priložnost krepiti svojo kreativnost, samozavest in prebuditi otroka v sebi.

Lifelong Playing Training Course

Brežice, Slovenija, 24. 10. - 31. 10. 2022

Na treningu smo se spoznali z različnimi socialnimi igrami, ki krepijo komunikacijo, povezanost, zaupanje in sodelovanje ter govorili o načinih, kako jih kot orodja vključiti v dejavnosti neformalnega izobraževanja in mladinskega dela.

Arms of Nature - Creating Safe Spaces Youth Exchange

Gondomar, Portugalska, 21. 7. - 31. 7. 2022

Namen izmenjave je bil preko oblik neformalnega učenja nasloviti pomembne tematike, kot so sprejemanje drugačnosti, duševno zdravje, stiske mladih ipd. in mlade podpreti pri skrbi za svoje duševno in fizično zdravje. Pri procesih so nas podprle tudi aktivnosti v naravi, kjer smo poskrbeli za telo in duha, predvsem pa za veliko smeha in izmenjavo izkušenj med udeleženci različnih organizacij. Projekt je potekal v sodelovanju med organizacijami iz Finske, Portugalske in Slovenije.

Social Games Training Course

Metsäkartano, Finska, 24. 3. - 31. 3. 2022

Na treningu smo obravnavali moč igranja in se spoznali z različnimi socialnimi igrami, ki se za razliko od tekmovanja fokusirajo na dinamiko med udeleženci in odnose, tako lastne kot medosebne, ki se med igro ustvarijo in po igri prediskutirajo. Spoznali smo igre, ki krepijo komunikacijo, sodelovanje, zaupanje, ki naslavljajo medkulturne razlike, diskriminacijo in raziskovali skupinsko dinamiko in vloge, ki jih v skupini prevzemamo.

First 5000 Mistakes Training Course

Holloko, Madžarska, 13. 3. - 21. 3. 2022

Rdeča nit treninga je bilo sprejemanje svojih napak in napak drugih. Spoznali smo, da so napake del življenja in da so lahko več kot odlična učna priložnost, če si le dovolimo nanje pogledati v takšni luči. Obravnavali smo jih s pomočjo raznolikih tehnik improvizacijskega gledališča, improvizacijske poezije in ustvarjanja glasbe.

S kom sodelujemo in kdo nas podpira

Dostopnost
CPM