Izšla je knjiga Zgodbe z igrišča

08.03.2021
Ob deseti obletnici delovanja Doživljajskega igrišča smo v tejle knjižici zbrali nekaj od neskončno veliko zgodb, ki so v preteklih letih nastale pod krošnjami dreves Malega betnavskega gozda.
  Zgodbe smo zbirali prav vsak dan, shranjevali risbe, sporočilca … beležili namišljene igre, zgode in nezgode, dokumentirali vsako spremembo v prostoru in s fotografijami spremljali otroštvo in odraščanje na igrišču. K razvoju igrišča je prispeval prav vsak obisk, igriv nasmeh, pomoč pri urejanju, vihtenje lopate, dar odslužene igrače, … Tako smo zgodbo igrišča lahko pripravljali le vsi skupaj. V desetem letu igrišča, ko smo bili večinoma doma, smo brskali po spominih in iskali prave fotografije. Nekateri so zgodbe napisali, drugi narisali, nekatere zgodbe so predstavljene s fotografijo, nekatere pa opišejo celo članki v časopisu. Takole je igrišče objelo prvo desetletje delovanja igrišča z Društvom CPM, kmalu bo začelo pisati novo zgodbo novega desetletja z MKC Maribor.