Naj prostovoljka leta 2020

Tokrat iz Društva Center za pomoč mladim sporočamo veselo novico. Mladinski svet Slovenije je namreč 26. 8. 2021 podeljeval nazive Naj prostovoljcev za leto 2020. Ponosni smo, da je naziv Naj prostovoljka leta 2020 prejela naša večletna prostovoljka, ''CPM-jevka'' Kristina Stražišar.

Kristina je skozi leta postala naša aktivna članica društva, ki samostojno vodi programe in projekte ter se loteva tudi večjih izzivov, kot je pisanje priročnika z zbirko vaj, ki jih člani in članice društva uporabljamo pri svojem delu z mladimi, kar bogato prispeva k razvoju, predvsem pa akademski podpori našemu delu.
Še posebej se je izkazala lansko leto, ko je aktivno sodelovala pri selitvi naših programov na splet. Ves čas je namreč sodelovala pri pripravi, izvajanju in dopolnjevanju programov. Prav tako je Kristina pomemben član pri izvajanju:

-delavnic za srednješolce,
-Zoom delavnic za srednješolce,
-treningov socialnih veščin za dijake Srednje zdravstvene šole Ljubljana,
-treningov socialnih veščin za mlade od 15. do 20. leta starosti.

Skozi vse svoje delo izkazuje visoko raven iniciativnosti, proaktivnosti in kreativnosti pri iskanju novih idej ter aktivnosti, ki jih izvajamo. Udeležila se je tudi mednarodne izmenjave, kjer je predstavljala naše društvo in vse ideje vključila v svoje delo in jih predala tudi drugim članom. Njeni dosežki segajo na druga področja, saj je vodila podskupino na Tednu možganov, nudila podporo učenkam in učencem osnovne ter srednje šole preko Prijatelja Pomočnika in opravila Tečaj raziskovalnega pogovarjanja, ki je poglobil njeno znanje za delo z mladimi.

Kristina, hvaležni smo ti, da bogatiš naše delo in, da se nam je spet skupaj »na bolš poslabšal«
.