SPLETNA STRAN JE V FAZI PRENOVE, KMALU SE BEREMO NA NOVI SPLETNI STRANI :)

Uspešen redni letni občni zbor društva in izobraževanje za prostovoljce ter zaposlene

24.01.2017
Med 20. in 22. januarjem smo se CPM-jevci zbrali v Vrtičah pri Mariboru, kjer smo imeli redni letni občni zbor društva, kateremu pa je v prihajajočih dveh dneh sledilo še interno izobraževanje za prostovoljce in zaposlene. Vikend smo preživeli v skladu s filozofijo Treninga socialnih veščin, kar pomeni, da smo si sami kuhali, pospravljali, skrbeli drug za drugega in zase ter sami soustvarjali program izobraževanja in prostega časa.
Soboto smo začeli s filozofijo, kjer smo si odgovorili na vprašanja: »Zakaj ostajam na CPM? Kaj vse pridobivam na CPM? Zakaj delam to kar delam? Katere vrednote zasledujem pri svojem delu?«
Skozi povzemanje odgovorov smo ugotovili, da jih lahko združimo v načela našega delovanja, ki so: poslušanje brez vnaprejšnjih sodb, aktivna participacija, krepitev moči, usmerjenost v rešitve, nemoraliziranje, sodelovanje in dogovarjanje ter ustvarjalnost. Ugotovili smo, da prav vsi delujemo, ostajamo, verjamemo in uživamo pri svojem delu z mladimi prav zaradi izražanja in doživljanja načel, ki jih živimo.

Nadaljevali smo z delavnicama komunikacija (ki jo je pripravila in izvedla ljubljanska ekipa) in zasvojenosti (ki jo je pripravila in izvedla mariborska ekipa). Večer smo si popestrili z delavnico timsko delo, na kateri smo si dokazali kako znamo stopiti skupaj in upoštevati ljudi, sodelovati in uživati v procesu ter doseči cilj.

Zabavnemu večeru je sledila nedelja in open space delavnice v katerih smo govorili o empatični komunikaciji, podzavesti, se preizkusili v grafični fasilitaciji, govorili o EVS programih ter se pogovarjali o načinih, da ostajamo v osebnem stiku z mladimi kljub času digitalne komunikacije.

Na evalvaciji smo ugotovili, da imamo med seboj veliko znanja, virov in informacij, ki si jih lahko delimo in da se več kot zadovoljni že veselimo prihodnjega skupnega druženja in učenja.
« nazaj