SPLETNA STRAN JE V FAZI PRENOVE, KMALU SE BEREMO NA NOVI SPLETNI STRANI :)

Udeležili smo se mednarodnega treninga za trenerje z naslovom: "U-turn: learning journey for trainers in the youth field"

24.03.2016
Med 12. in 18. marcem 2016 smo se tudi CPM-jevci udeležili mednarodnega treninga za trenerje v mladinskem polju z naslovom "U-turn: learning journey for trainers in the youth field". 
Treninga smo se udeležili trenerji (skupno 26 udeležencev) iz mladinskega polja iz sledečih držav: Slovenija, Španija, Poljska, Belgija, Nizozemska, Estonija, Latvija, Nemčija in Bulgarija. 

Organizatorji treninga so bili: NA Movit, Jugend fur Europa, Archimedes, Foundation for the Development of the Educaton System FRSE in SALTO-YOUTH Training and Cooperation Resource Centre. 

Namen treninga je bil prispevek h kakovostnemu razvoju mladinskega dela na lokalnem, nacionalnem in evropskem nivoju, preko povečanja števila aktivnih trenerjev, aktivnih na teh področjih.

Teme, ki smo jih na treningu obravnavali so bile: Profesionalna identiteta trenerjev na področju mladinskega dela; Teorije učenja v povezavi s trenersko prakso; Odnos med trenerjem, udeležencem, skupino in skupinska dinamika na splošno; Različne vloge in naloge trenerjev; Inspirativno učno okolje ter Kako oblikovati program projekta.

Metodologija dela, ki je bila uporabljena na treningu je bila večinoma izkustveno učenje, samovodeno učenje in Teorija U kot podporna literatura transformativnega učenja.

Izkušnja je bila poučna, poglobljena in nepozabna.
« nazaj