SPLETNA STRAN JE V FAZI PRENOVE, KMALU SE BEREMO NA NOVI SPLETNI STRANI :)

Sodelovali smo na Festivalu prostovoljstva v Mariboru

09.06.2015
Leto je naokoli in 20. 5. 2015 se je v Mariboru odvil Festival prostovoljstva, ki ga je na nacionalni ravni koordinirala Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva...
in lokalna mreža prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-Magdalenske mreže.
 
Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljcev, mentorjev in organizacij je bil poudariti, namen in pomen prostovoljstva za našo skupnost, ki pripomore k višji kakovosti življenja, kajti posameznik, ki se ukvarja s prostovoljskim delom, lahko razvija občutek za solidarnost, odgovornost in strpnost ter krepi svojo samopodobo.
Med drugimi organizacijami smo se dogodka udeležili tudi prostovoljci in zaposleni Društva Center za pomoč mladim, s ciljem predstavitve prostovoljnega dela na Doživljajskem igrišču, ki je varen prostor za otroško ustvarjanje ter igro - družabni prostor, kjer starši dobijo informacije in odgovore o vzgoji, prostor, kamor se mladi lahko zatečejo po pomoč v stiski ter prostor, ki omogoča in vzpodbuja povezovanje prebivalcev v soustvarjanje kakovostnejših pogojev za življenje. Otroci imajo na igrišču možnost razvijati kreativnost, samostojnost in odgovornost, trenirati uporabne in socialne veščine ter raziskovati bogastvo naravnega okolja. Predvsem pa imajo možnost dostopa do bogatih igralnih priložnosti ob široki izbiri pripomočkov za igro.


Predstavili smo tudi izdelke, ki so jih otroci s pomočjo prostovoljcev izdelali na igrišču (leseni stol, helikopter, letalo, ...). Da pa je bila predstavitev še bolj zanimiva, so imeli obiskovalci možnost uspešno opraviti preizkus zabijanja žebljev v štor in s tem pridobiti žig, ki jim je poleg ostalih, omogočil pridobitev listine meščana »Prostovoljskega mesta«.
« nazaj