SPLETNA STRAN JE V FAZI PRENOVE, KMALU SE BEREMO NA NOVI SPLETNI STRANI :)

Pripravljali smo mladinsko mednarodno izmenjavo “Finger, fins & forests”

18.06.2015
Mladi udeleženci in prostovoljci Društva Center za pomoč mladim se bomo od 26. avgusta do 9. septembra 2015 mudili na mednarodni mladinski izmenjavi v Liverpoolu. Izmenjavo, njen naslov in rdečo nit smo raziskovali in sooblikovali na pripravljalnem obisku, katerega se je udeležila tudi predstavnica slovenske ekipe in je potekal od 12. 6. do 15. 6. 2015 v Liverpoolu.
Pripravljalnega obiska za mednarodno mladinsko izmenjavo »Fingers, fins&forests« so se udeležili tudi predstavniki slovaške, nemške, španske, portugalske in seveda angleške ekipe. Pridružila se nam je tudi predstavnica mednarodne organizacije european playwork association.

Naša naloga je bila, da v dveh dneh dodelamo program izmenjave, se pogovorimo o odgovornostih in nalogah posameznih ekip, predstavimo nacionalne ekipe, spoznamo mesto, kjer bomo bivali ter se seveda dodobra spoznamo.

Posebno pozornost smo namenili tudi raziskovanju naslova in teme, ki se bo obravnavala na naši izmenjavi. Rdeča nit izmenjave bodo klimatske spremembe, ki vplivajo predvsem na naše vodovje ter gozdove ter odgovornost ljudi do teh sprememb.

Preden smo odšli domov, smo si zadali nalogo, da v nacionalnih skupinah raziščemo to problematiko v naših državah in pripravimo delavnico na to temo za vse udeležence izmenjave.

Seveda pa je že pripravljalni obisk imel pomembne lastnosti kasnejše mladinske izmenjave – druženje različnih narodov, spodbujanje medsebojne strpnosti, razumevanje zgodovine Liverpoola, odpravljanje rasizma ter prevdsem veliko sprejemanja drugačnosti.

Že komaj čakamo na avgust in na našo dogodivščino v Liverpoolu.
« nazaj