SPLETNA STRAN JE V FAZI PRENOVE, KMALU SE BEREMO NA NOVI SPLETNI STRANI :)

Po poletju se jesen pozna

21.08.2020
Zaposleni in prostovoljci Društva Center za pomoč mladim smo ponovno združili moči, 'staknili glave' ter se intenzivno posvetili pripravam novih programov za mlade, ki se bodo začeli v novem šolskem letu.
Tovrstna srečanja, ki jih na Društvu CPM izvajamo že vsa leta svojega delovanja, so se izkazala za izredno učinkovita, saj imajo mladi prostovoljci priložnost izražati svoja mnenja, deliti svoje ideje, poglede na potrebe mladih in soustvariti programe, ki jih bodo kasneje tudi izvajali. Na ta način prostovoljci krepijo sebe, se strokovno izpopolnjujejo in osebnostno rastejo.

Prvi del priprav smo namenili medsebojnemu spoznavanju, druženju, pogovoru, saj smo ravno to najbolj pogrešali v preteklih mesecih, ko se je življenje obrnilo na glavo. V drugem delu srečanja pa smo raziskovali potrebe, ki smo jih v zadnjem času opazili pri mladih, in izzive, ki spremljajo trenutne okoliščine.

Opazili smo, da so se stiske mladih zaradi najnovejših dogajanj spremenile, oziroma so v ospredje prišle tiste, ki prej niso bile tako izrazite. Med mladimi se povečuje občutek osamljenosti, strahu, tesnobe, nemoči in anksioznost. Mladi pogrešajo pristne socialne stike, spoznavanje novih ljudi, iskren in odprt pogovor z odraslimi o stiskah in tabu temah, druženja, občutek pripadnosti in sprejetosti … 

Na podlagi novih okoliščin smo oblikovali program Treningov socialnih veščin, ki jih bomo izvajali v oktobru in novembru. Na treningih bomo mlade spodbujali, da začnejo razmišljati o sebi, o svojih dejanjih, ter jim ponudili varen prostor, kjer se bodo lahko preko izkustvenih delavnic naučili jasne komunikacije, spoštovanja različnih mnenj, pogledov, stališč, boljšega delovanja v skupini in v praksi preizkusili rek »vsi za enega, eden za vse«.
« nazaj