SPLETNA STRAN JE V FAZI PRENOVE, KMALU SE BEREMO NA NOVI SPLETNI STRANI :)

Letni trening socialnih veščin 2019 na Soči

23.07.2019
˝Spet se nam je na bolš poslabšal!˝ - Ja, in to že jubilejno 20. leto zapored! S skupino mladih med 15. in 20. letom odpravili na Trening socialnih veščin na Sočo.
 Vas Soča je bila med 10. in 15. julijem 2019 domovanje pisani druščini 21 mladih z različnih koncev Slovenije, ki se je za šest dni naselilo v čarobno dolino Soče. Začetna zadržanost in sramežljivost sta iz dneva v dan popuščali in na koncu se je skupina povezala v pravo družinico.

Naše sobivanje je bilo utemeljeno na dogovarjanju in sodelovanju, že prvi dan smo se dogovorili, kako se bomo v skupini vedli, saj je bil naš skupen cilj, da se vsi počutimo dobro in varno. Prav tako smo si sami pripravljali obroke, kar je bila izjemna izkušnja za medsebojno spoznavanje, povezovanje in učenje. Dnevno smo imeli na izkustvenih delavnicah priložnost okušanja različnih zanimivih tem, pogovarjali smo se o odnosih in socialni bližini, kako smo lahko bolj v stiku s sabo in smo bolj čuječi, pereči pa sta bili tudi temi o drogah in spolnosti, manjkalo pa ni niti raziskovanje samopodobe in lastnih ciljev. Imeli smo tudi priložnost urjenja v timskem delu, kjer smo si dokazali, da si med sabo res dobro zaupamo, da dobro sodelujemo in da smo uspešen tim! 


Kako pa so dejansko razvite naše socialne veščine, smo najbolj spoznavali v prostem času, ko smo jih imeli priložnost še dodatno uriti (druženje ob družabnih igrah, športne aktivnosti, priprava obrokov, skakanje s korit v ledeno Sočo, druženje, petje in ples ob večernem tabornem ognju).

Celoten Trening socialnih veščin je bil paleta sprejemanja, smeha, srčnosti in najstniške igrivosti. Kot že omenjeno smo se kot skupina močno povezali, kar so bile dokaz vse potočene solze ob zadnjem dnevu pred odhodom. Da pa bo prijetna življenjska izkušnja še dolgo razsvetljevala naš vsakdan, smo si pred odhodom domov podelili zlate znamke, v katerih so nam bila zapisana pozitivna sporočila s strani prav vseh udeležencev, ki nam bodo nedvomno odstirale žalost s srca in vnovič prinašala nasmeh na obraz.

Imeli smo se odlično! Ne verjameš? Potem pa si preberi besede, ki so prišle izpod peres mladih udeležencev:

˝TSV je bila res zlo dobra izkušnja za spoznat sebe, bit sprejet v skupini, se dobro počutit v svoji koži. Pomagal mi je videti svojo vrednost, spoznati, kateri cilji so mi res pomembni in vplival na to, kako bom sedaj gledala na svoje odnose v življenju.˝

˝Všeč mi je bilo, kako so si vodje res vzele čas za vsakega posameznika in poskrbele, da smo bili vsi pozitivno sprejeti in sproščeni. Lahko sem zaupala!˝

˝Spoznal sem zanimive ljudi in pridobil veliko lepih spominov.˝

˝Začela sem razmišljati o sebi in o stvareh, o katerih prej nisem. Mislim, da bom začela oziroma že drugače gledam na svet.˝

˝Trening socialnih veščin me je spodbudil, da pozitivno iščem v sebi in taka želim vstopati v svet.˝

Kaj pa ti praviš? Smo se imeli dobro? Te je zamikalo, da bi se nam pridružil/a? Super, vabljen/a, da se nam pridružiš prihodnje leto in se ti med 10. in 15. 7. 2020 na bolš poslabša skupaj z nami! Mi se že veselimo!

 

Užij poletje!
« nazaj