SPLETNA STRAN JE V FAZI PRENOVE, KMALU SE BEREMO NA NOVI SPLETNI STRANI :)

Izvedli smo Taborniški igralni dan na Doživljajskem igrišču

09.09.2014
Naš že četrti igralni dan, ki smo ga skupaj preživeli minulo soboto na Doživljajskem igrišču, je bil taborniško obarvan. Obiskali so nas taborniki XI. SNOUB, ki so nam pričarali taborniško vzdušje.
Skupaj z otroki so postavili šotore in zgradili katapult, ki je, po nekaj začetnih težavicah, uspešno zadel svojo tarčo. Ne samo s katapultom, tudi z lokom smo uspešno streljali na našo tarčo, pri čemer nam je pomagalo tudi Lokostrelsko društvo Maribor, ki nam je posodilo zaščitno mrežo.

Taborniki so nam pripravili tudi lov na lisico, ko so otroci iskali skrite zaklade. Proti večeru so na ognjišču zgradili pagodo, ki je kaj kmalu zagorela, manjkala pa ni niti kitara in pesmarica polna pesmi.

Vsi kuharji smo imeli tokrat veliko dela, saj smo imeli kar dve ognjišči. Nad velikim ognjiščem je brbotala zelenjavna zmešnjava, manjšega, ki je bil v tipiju, pa smo uporabljali za peko hrenovk in kruha na palicah – ali tvista, kot temu rečejo taborniki.

Ustvarjalci smo se najprej lotili izdelovanja majhnih sončnih ur, popoldan pa smo si pripravljali pisane lanternice, ki so osvetljevale igrišče po sončnem zahodu, saj smo se družili kar do 21:00 in tako maksimalno izkoristili zadnjo soboto pred novim šolskim letom.
« nazaj