SPLETNA STRAN JE V FAZI PRENOVE, KMALU SE BEREMO NA NOVI SPLETNI STRANI :)

Izvedli smo mednarodni trening za mladinske delavce z naslovom "improWise Your Enterprise"

18.05.2017
»ImproWise Your Enterprise« je mednarodni projekt, ki je pod streho MC Hiša mladih v  Ajdovščini zbral 28 mladinskih delavcev iz Slovenije, Romunije, Poljske, Madžarske, Španije, Portugalske, Nemčije, Češke, Grčije, Italije in Norveške, ki so skupaj raziskovali področje improvizacije in podjetništva med mladimi. Trening za mladinske delavce je potekal od 10. do 17. maja 2017.
Na treningu ImproWise Your Enterprise so mladinski delavci raziskovali kako lahko preko improvizacijskih tehnik krepijo tudi podjetniške veščine tako pri sebi kot tudi pri mladih s katerimi delajo – kako ravnati s tveganji, kako krepiti iniciativnost, kako komunicirati s partnerji, kako reagirati na nepredvidljive situacije ter spoznavanje lastnih vrednot kot vodil pri razvoju lastnih podjetniških idej.

Trg dela se izjemno hitro in dinamično spreminja in mladi se ob vstopu na trg delovne sile srečujejo z drugačnimi izzivi kot so se 10 let nazaj. Pojavile so se nove, drugačne potrebe in možnosti zaposlovanja, struktura trga dela je drugačna. Prihodnost mladih je vedno bolj negotova in dandanes ni več začrtanih pravil zaposlovanja. Ravno zato je še toliko bolj pomemben razvoj socialnih veščin, iniciativnosti in podjetništva med mladimi.

Mariana iz Portugalske kot učni učinek zase izpostavi: »naučila sem se kako lahko uporabim tehnike improvizacijskega gledališča za treniranje ključnih elementov, ki so potrebni za podjetniški način razmišljanja in kako priti do kreativnih rešitev«, Raphael iz Nemčije pa razmišlja še v smer socialnih veščin: »naučil sem se kako lahko improvizacijske tehnike uporabim v vsakdanjem življenju v odnosih z drugimi ljudmi ali ko želimo vzpostaviti dobro partnerstvo znotraj projektov in nenazadnje v podjetniškem svetu«.

Mladi talentirani ljudje lahko ogromno pridobijo od podjetništva in podjetništvo lahko ogromno pridobi od vseh potencialov, ki jih ponujajo mladi. In ravno improvizacija je lahko eno izmed orodij, ki povezuje mlade in podjetništvo, kar prepoznavajo tudi udeleženci: »Te dni smo lahko eksperimentirali in videli kako se lahko s pomočjo improvizacijskih veščin bolje spoznamo in kako lahko veščine, ki jih krepijo improvizatorji uporabimo za krepitev podjetniških veščin« (Maria, Romunija).

Udeležencem je veliko pomenilo tudi spoznavanje, mreženje in načrtovanje novih projektov z drugimi udeleženci, tako da lahko kot rezultat tega projekta pričakujemo tudi nove in pestre programe za mlade.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije v okviru programa Erasmus+. Vsebina objave
 
odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava

vsebuje.


« nazaj