SPLETNA STRAN JE V FAZI PRENOVE, KMALU SE BEREMO NA NOVI SPLETNI STRANI :)

CPM-jevci na mednarodnem treningu v Romuniji

01.06.2017
V majhni in prijetni romunski vasici Magura Răcătău je med 6. in 14. majem 2017 potekalo mednarodno usposabljanje z naslovom »Into the world«. 27 udeležencev iz 11 držav (Italija, Francija, Španija, Ciper, Malta, Romunija, Hrvaška, Irska, Češka, Latvija in Slovenija) se je en teden osredotočilo na glavno temo usposabljanja; celostno učenje in raziskovanje potenciala mladih.
Trije strokovni mentorji in facilitatorji mehkih veščin so udeležencem predstavili različne tehnike in metode spoznavanja notranjega sveta in razumevanje zunanjega sveta. Udeleženci različnih strokovnih področij so se povezali z istim ciljem; izkustveno pristopiti k metodam, ki lahko opolnomočijo mlade ljudi. Usposabljanja smo se udeležili tudi predstavniki Društva CPM.


Tematsko obarvani dnevi so vsak posebej ustvarili pestre izkušnje, skupno pa so dnevi spletli potovanje, polno novih osebnih in strokovnih spoznanj. Udeleženci smo ozavestili lastne sposobnosti, talente in potenciale, 
s tem pa pridobili strokovne načine, ki lahko enak proces omogočijo tudi mladostnikom. S pomočjo delavnic, vodene refleksije, meditacije in umetnosti smo poglobili vse izkušene aktivnosti in tako širili lastna obzorja. Spoznali smo koncept »Junakovega potovanja« (Hero's Journey), preizkušali teorijo devetih inteligentnosti, metodo poglabljanja in zrcaljenja sogovornikove zgodbe ter aktivno poslušanje. Na svet in nase smo pogledali skozi prizmo svojih občutkov, čustev in domišljije. Tako smo združili prijetno s koristnim, saj smo skozi spoznavanje lastnega delovanja okrepili tudi svoje strokovno delovanje. Hkrati pa smo stkali tesna prijateljstva, občudovali naravo in idilično okolico ter uživali v avtentični romunski kuhi.

Spodbudno je videti toliko različnih življenjskih zgodb, ki jih močno poveže skupni cilj, delo z mladimi.

Foto: www.cristianioan.ro


« nazaj