Vikend smo si popestrili s Treningom socialnih veščin

20.04.2016
Kot že vrsto let zapored smo CPM-jevci, skupaj s skupino mladih, doživeli še enega nepozabnih vikend Treningov socialnih veščin.
V petek, 15. 4. 2016, se je skupina mladih z avtobusom odpravila na pot proti Elerjem nad Ankaranom, kjer smo skupaj preživeli čudovite 3 dni učenja in preizkušanja socialnih veščin.
Da bi lažje prebili led, smo se prvi dan predvsem spoznavali in sklenili dogovore kako želimo skupaj preživeti vikend.

V naslednjih dneh smo na delavnicah preizkušali naše veščine komunikacije, se poglabljali v naše odnose, se pogovarjali o zasvojenosti, seksu ter naših ciljih ter se preizkusili v timskem delu skozi niz različnih vaj.

Kako delujejo naše socialne veščine pa smo najbolj spoznali v našem prostem času ob igranju različnih družabnih iger in športnih aktivnostih ter kuhanju obrokov. Pripravljanje obrokov smo si dežurne ekipe popestrile s poslušanjem glasbe in plesom med lonci, medtem ko so ostali zunaj na soncu igrali odbojko ali pa se samo »martinčkali«. Ob večerih smo se sprehodili na hrib od koder smo imeli prečudovit razgled na sončni zahod ter na Trst, ki se ponoči spremeni v mesto luči in se ob tem zabavali s pripovedovanjem »dark stories«, ki nas niso pustile ravnodušne.

Vikend je bil poln smeha in medsebojne radosti in prav zato je bilo toliko težje v nedeljo oditi domov. A vendar nismo odšli praznih rok. Domov smo odšli polni lepih vtisov, misli, spominov in občutka, da je vsak prispeval delček, ki je naš TSV naredil poseben. In kot je rekla ena izmed udeleženk – bili smo »sončki v Sončku in na sončku«.