Udeležili smo se usposabljanja za mladinske delavce na Norveškem

11.05.2015
 V majhni vasici Kalvag na skrajnem zahodu Norveške, se je med 3. in 9. majem 2015 odvijalo drugo (od skupno treh) usposabljanje za mladinske delavce iz treh držav.
Iz vsake države (Finska, Norveška, Slovenija) se je usposabljanja udeležilo po 6 mladinskih delavcev. Tokrat smo poglabljali, raziskovali in na novo oblikovali številna orodja, ki jih uporabljamo pri delu z mladimi ali pa jih še bomo. Tema vseh treh usposabljanj je "HA-HA is A-HA". Že samo ime pove, da gre za raziskovanje humorja in različnih tehnik, kjer humor lahko pomaga razelektriti ozračje in odpreti tudi tiste, malo manj prijetne teme ter preizkušanje tehnik, ki mladinskim delavcem lahko pri tem pomagajo. Preizkušali smo se v številnih tehnikah, ki so vključevale tako avdiovizualne, slušne, kinestetične tehnike, tehnike improvizacije, plesa, gledališča, snemali kratke filme, se družili z lokalno mladino, z njimi izvedli pilotsko delavnico in še in še. Znanje, ki smo ga pred pol leta usvojili na prvem HA-HA is A-HA usposabljanju na Finskem, smo vmes preizkušali v praksi, ga ovrednotili in poglobili ter preizkušali na novo - tokrat na Norveškem. Vse z namenom oplemenitve programov, ki jih izvajamo vsak v svoji organizaciji skupaj z mladimi. V mesecu oktobru bomo v Sloveniji gostili zaključno dejanje skupnega popotovanja o katerem bomo prav tako poročali. Projekt je finančno podprt z evropskimi sredstvi preko programa Erasmus+.