Udeležili smo se mednarodnega izobraževanja " Young people in community action" na Slovaškem

08.07.2014
Prostovoljci Društva Center za pomoč mladim so se med 4. 5. in 10. 5. 2014 udeležili mednarodnega izobraževanja za mladinske delavce v Bratislavi, ki ga je organizirala organizacija Ulita, ki s svojim delom poskuša izboljšati kakovost življenja otrok in mladih, ki živijo v urbanih skupnostih.
Na seminarju s temo "Youthful Communities: Young People in Community Action" so se učili kako spoznavati svojo skupnosti in pozicijo mladih v tej družbi. Debatirali so o temah kot so: ne/zaposlenost, izobraževanje, kulturna raznolikost, (mladinska) politika, participacija in državljanstvo itn. Urili so veščine spoznavanja svoje skupnosti in vzpostavljanja osebnega kontakta s prebivalci iz Bratislave ter predvsem prepoznavanja in razumevanja njihovih potreb. Svoje znanje so nato preizkusili tudi v praksi in si ogledali skupnost v Kopčanyju ter z njimi izvedli dogodek za otroke, mlade in njihove starše. Poleg piknika, so se družine lahko udeležile vrste športnih aktivnosti, učnih ur salse in "Talent showa" ter se družile z mladinskimi delavci iz cele Evrope.