Udeležili smo se mednarodne mladinske izmenjave v Španiji

28.08.2014
Mednarodna izmenjava z naslovom "OPENING DOORS...PARA UN FUTURO MEJOR" se je zgodila v avgustu 2014.
Letošnje poletje se je zbralo 61 mladih iz sedmih evropskih držav (Anglija, Italija, Portugalska, Španija, Nemčija, Slovaška in Slovenija), ki so v Malagi in Marbelli med 1. 8. in 14. 8. 2014 odpirali vrata boljši prihodnosti mladih.

Izmenjave smo se udeležili tudi CPMjevci. Sedem mladih je svoje ideje, želje in izkušnje delilo z svojimi vrstniki iz cele Evrope. Tekom izmenjave smo preko interaktivnih delavnic, debat in javnih dogodkov predstavili možnosti mladih v svojih državah, delili svoje zgodbe in skupaj iskali ideje za izboljšanje življenjskih situacij s katerimi se soočamo. Obiskali smo tudi Bolonjo, se prepustili razgledu na Afriko in se dotaknili aktualne teme migracij.

Organizirali in udeležili smo se Igralnega dne v Romski skupnosti Los Asperones iz Malage, ter našo izmenjavo in njene cilje predstavili tudi na Španski nacionalni televiziji in radiu.

Uživali smo v peščenih plažah, različnih kulturah, hrani, tradicionalnih alternativnih olimpijskih igrah, ter v lepotah in zanimivostih  gostiteljskih mest. Srečali smo stare prijatelje in spoznali nove.

Delimo več kot le eno zgodbo. Ponovno smo ugotovili, da smo vsi drugačni, a vsi enaki in skupaj močnejši.