Udeležili smo se mednarodne konference "Bridges for Trainers" na Dunaju

06.12.2016
Med 28.11.2016 in 2.12.2016 se je v Avstriji, na Dunaju odvijala mednarodna konferenca »Bridges for Trainers«, katere se je udeležila delegacija petih slovenskih udeležencev, med njimi tudi predstavnica Društva CPM. Gre za konferenco, ki jo vsaki dve leti organizira skupina Nacionalnih Agencij Erasmus+: Mladi v Akciji in SALTO T&C RC v sodelovanju z izkušenimi trenerji in drugimi deležniki, ki so povezani z »European Training Strategy in the Youth Field«.
Konference se je udeležilo 128 udeležencev – trenerjev v mednarodnem polju, predstavnikov Nacionalnih agencij, SALTO T&C RC in predstavnikov Sveta Evrope, iz 33 držav EU. Osrednja tema dogodka je bila obravnava sedme kompetence znotraj omenjene strategije in sicer: politična dimenzija trenerskega dela v mednarodnem polju.

Dogodek je potekal preko seta zanimivih predavanj in delavnic, udeleženci so imeli možnost predstaviti tudi svoje delo v obliki izvedbe delavnic ali predstavitev v manjših skupinah, pri čemer so imeli udeleženci prosto izbiro katerih tem se bodo udeležili. Teme so bile zanimive in pestre, mogoče je bilo spoznati precej novih pristopov, metodologij in projektov, ki jih izvajajo drugi trenerji, obenem pa je nudil možnost za mreženje, spoznavanje in morebitno skupno načrtovanje projektov v prihodnosti.