Udeležili smo se letnega Posveta mladinskega sektorja: "Rastimo skupaj!"

16.12.2016
Med 14. in 15. decembrom 2016 smo se udeležili Letnega posveta mladinskega sektorja 2016, ki je tokrat potekal pod sloganom "Rastimo skupaj" in se je odvijal v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Posvet je potekal 2 dni, pri čemer je bil prvi dan osredotočen bolj vsebinsko - izobraževalno, drugi dan pa se je odvijala okrogla miza z namenom ustvarjanja dialoga med odločevalci in predstavniki mladih, lokalnih skupnosti ipd.
V prvem dnevu smo se poleg splošnega dela, nagovora Ministrice za znanost, šolstvo in šport, dr. Maje Makovec Brenčič in predavanja psihologa, dr. Zadela, udeležili tudi dveh delavnic, ki so potekale sočasno in sicer na temo: Sodobni pristopi pri informiranju, promociji ter komuniciranju s ciljnimi javnostmi znotraj mladinskega sektorja ter delavnice z naslovom: Alternativi viri financiranja nevladnih organizacij. V drugem dnevu pa smo prisostvovali na okrogli mizi, kjer so bili glavni govorci dr. Debeljak (Urad RS za mladino), dr. Brezovar (Ministrstvo za javno upravo), dr. Grilc (Urad za mladino MOL) in Tin Vodopivec (Mladinski svet Slovenije); v drugem delu zasedanja pa predsednica Mreže MaMa, predstavnica MC v Radljah ob Dravi ter predstavnik Mladinskega sveta Maribor.
Na posvetu je bil čas tudi za srečevanje kolegov z drugih organizacij in izmenjavo mnenj in izkušenj.