Soustvarili še en čudovit Trening socialnih veščin

30.07.2018
SOČA – Kot že vrsto let zapored se je tudi letos ekipi Društva CPM skupaj s skupino 18 mladih med 15. in 20. letom »
spet na bolš poslabšal«
na tedenskem Treningu socialnih veščin.
V torek, 10.7. 2018 se je skupina mladih z avtobusom odpravila na pot proti vasi Soča, kjer jih je naša ekipa že nestrpno pričakovala. Da bi lažje prebili led, smo prvi dan izvedli dve delavnici spoznavanja, saj je bil naš namen, da se skupina mladostnikov čim bolje spozna med sabo in z nami ter da se skupno čim bolj povežemo, saj nas je čakalo 6 dni skupnega bivanja. Da bi si olajšali naše skupno bivanje, smo tako že prvi dan sklenili nekaj dogovorov, ki so bili naše vodilo v prihajajočih dneh.

Skozi Trening socialnih veščin smo tako na delavnicah preizkušali naše veščine komunikacije, se poglabljali v naše odnose, se pogovarjali o zasvojenosti, seksu in naših ciljih ter se preizkusili v timskem delu skozi niz različnih vaj. Kako delujejo naše socialne veščine pa smo najbolj spoznali v prostem času, ko smo se pri različnih družabnih igrah ter športnih aktivnostih družili med sabo ter med pripravljanjem obrokov, saj smo si zajtrk, kosilo in večerjo pripravljali sami.

Pripravljanje obroka smo si dežurne ekipe popestrile s poslušanjem glasbe in plesom med lonci, medtem ko so ostali zunaj na soncu igrali odbojko, se ˝martinčkali˝ ali pa kopali v bistri, a ledeni Soči. Večere pa smo si popestrili s sprehodi, igranjem kart ter igranjem na kitaro ob ognju in prepevanjem.

Naša dovzetnost za predloge drugih ter sprejemanje le teh nam je pričarala prečudovit teden, ki je bil poln smeha in medsebojne radosti.

Do konca treninga smo se namreč v skupini vsi sprostili ter se prepustili skupinskemu toku. Zato je bilo toliko težje v nedeljo oditi domov. A vendar nismo odšli praznih rok. Zadnji dan smo si namreč izdelali zlate znamke, v katere je vsak vsakemu napisal nekaj lepega, kar je spoznal ali se naučil od te osebe. Tako smo si dali vedeti, da smo bili v tej skupini vsi pomembni in da je vsak prispeval delček, ki je naš TSV spreobrnil v kraljevi TSV.