Raziskovali smo igrive metode dela z mladimi

14.05.2015
Mladinski delavci iz Nemčije, Portugalske, Italije, Albanije, Romunije, Kosova in Slovenije smo se od 2. do 7. maja 2015 srečali v Hamburgu, kjer smo raziskovali nove igrive metode v medkulturnem kontekstu dela.
Raziskovali smo kakšen je pomen igre za nas in zakaj želimo uporabljati igrive metode dela - delili smo primere dobrih praks in se učili drug od drugega. Predstavili smo različne metode dela in jih seveda tudi preizkusili. Ena izmed osrednjih vaj, ki smo jih preizkusili, je ti. "igra objemov", kjer smo spoznavali svoj odnos do socialne bližine, kulturne razlike in se zraven seveda zabavali. Tudi Hamburg smo spoznavali na igriv način, saj smo v središču Hamburga organizirali tudi igralno popoldne, kjer se nam je pridružilo veliko mladih.

Vsa posredovana znanja, izkušnje, igre, primere dobrih praks pa smo skušali zaokrožiti v idejo spletne strani, ki bi združevala vsa naša znanja, ideje in veščine ter mladinske mednarodne izmenjave, treninge in seminarje prikazala kot proces s točno določenimi fazami. Komaj čakamo na rezultat, ki ga bomo seveda delili z vami.

Trening je organizirala e.p.a (european playwork assocciation) in skupaj smo še enkrat dokazali, da igra deluje.