Obiskali smo doživljajsko igrišče Fratz Graz

09.06.2015
Sodelavci Doživljajskega igrišča in mladi prostovoljci smo 3.6.2015 obiskali nam najbližje otroško igrišče, ki deluje po metodi doživljajske pedagogike - Fratz Graz.
Tamkajšnji sodelavci, otroci in mladi obiskovalci, so nas toplo sprejeli in nam razkazali njihovo doživljajsko igrišče. Med ogledom igrišča so nam predstavili kako je nastajalo in igralne strukture, ki so jih skupaj z otroki postavili v zadnjih 18 letih njihovega delovanja. Njihovo poslanstvo je vključevanje otrok in mladostnikov pri načrtovanju, oblikovanju in realizaciji njihovih potreb, želja ter nuditi pomoč in podporo pri povezovanju prebivalcev lokalne skupnosti.

Navdušeni smo bili nad samo lokacijo doživljajskega igrišča in njegovo bogato ureditvijo, pestro izbiro igral in programa. Otroci, ki se tam igrajo, najraje uporabljajo kotiček z živalmi. Skrbijo za 3 zajce, med šolskimi počitnicami imajo tudi ovco, kozo, kokoši in race. Mladi obiskovalci igrišča pa se najraje zadržujejo v hišicah na drevesih ter v hiši, kjer lahko pripravljajo prigrizke in uporabljajo sobo za družabne igre.

Polni vtisov, novih znanj in norih idej smo se na poti domov ustavili še v Motorik Parku Gamlitz. Edinstveno in brezplačno doživetje gibanja (http://www.motorikpark.com/) s tridesetimi točkami vadbe in stotimi elementi, ki spodbujajo različne oblike raziskovanja sposobnosti telesa in je največji te vrste v Evropi. Preizkušali smo gibalne spretnosti in se ob tem odlično zabavali.

Več informacij o igrišču Fratz Graz najdete na spodnji povezavi: