Obisk doživljajskega igrišča iz Gradca

21.06.2018
Pretekli vikend smo na Doživljajskem igrišču  gostili prvi del letošnje izmenjave DožiFratz.
Postavili smo šotore med drevesi, trije otroci so si uredili prenočišče v svoji hiški, imenitna spalnica je lahko tudi velika črna cev, skoraj polovica skupine pa se je odločila za spanje pod zvezdami. Skupaj smo pripravljali obroke, se sladkali s podarjenimi pecivi, mladi mojstri žara pa bi se lahko kosali s pravimi kuharji!

Novim prijateljem iz Gradca smo razkazali mesto, pridružili smo se ustvarjalnim delavnicam v mestnem parku in spoznavali različne načine poti iz igrišča do mesta. Preizkusili smo kako hoditi, če nič ne vidiš, kako je na invalidskem vozičku ali kolesu in kako se počutijo mamice, ko peljejo otroški voziček.
Vikend je minil prehitro, ostali so spomini na lovljenje, skrivalnice, skupinske igre. Ostala so tudi potolčena kolena in raztrgane majice. Pa tudi nova prijateljstva, nove angleške, nemške in slovenske besede. Neskončno novih izkušenj in »to sem pa zdaj prvič v življenju!«.
Druženje s prijatelji iz avstrijskega igrišča FratzGraz bomo nadaljevali v zadnjem vikendu počitnic, ko se bomo skupina iz igrišča odpravili na drugi del izmenjave v Gradec.