Noč na Doživljajskem igrišču

29.05.2019
Sodelavci Doživljajskega igrišča smo v petek, 24. 5. 2019, ter soboto, 25. 4. 2019 na Doživljajskem igrišču organizirali že drugo Noč na Doživljajskem igrišču v Mariboru.
Na dogodku je sodelovalo 24 otrok, ter 5 sodelavcev, ki so imeli željo po novi izkušnji in pa tudi igri. Dan smo začeli z spoznavnimi igrami, ki so pomagale pri povezovanju in spoznavanju otrok. Sprejeli smo dogovore in obnovili pravila za zagotavljanje dobrega počutja vseh udeleženih. Sledilo je postavljanje in pripravljanje prenočišč. Tako so se postavljali šotori, hišice na gradbišču pa so dobile nove spalnice. Ko so otroci uredili svoja prenočišča je sledila peka pic in ostalih dobrot. Po večerji so se otroci posladkali z slastnimi penicami, ki so jih popekli na ognju. Po večerji so se nekateri družili ob ognju, ob zvokih kitare, punce so v svojem šotoru izdelovale sluz, spet drugi so si pripovedovali senčne zgodbe, polne domišljije. Ob trdi temi smo po vrsti odhajali spat v svoja prenočišča. Najbolj pogumni so prespali kar pri ognju in opazovali zvezde.

Najhitrejši so dan začeli ob petih zjutraj. Pričakalo jih je toplo mleko, rogljički ter krofi. Nekateri so se že veselo igrali, ko so se drugi komaj prebujali. Ko so bili vsi prebujeni, ter siti, so sledile skupinske igre, ki so jih predlagali otroci. Po igrah je na prostoru, kjer so prej bili šotori spet nastal prostor za igro, v hiške pa prostor za druženje, ter igranje. Dan so zaključili ob desetih, ko so po njih prišli starši. Otroci so ob koncu povedali, da so zelo uživali, da bi radi ponovili ta dogodek in dodali še en dan, naslednjič bi želeli več časa za igranje in spoznavanje drugih.
Sodelavci Doživljajskega igrišča smo bili s pripravo in izvedbo dogodka zelo zadovoljni. Pridobili smo nova znanja dela z otroki, organizacijska in logistična znanja za pripravo in izvedbo takšnega dogodka, naučili smo se novih družabnih iger ter bili uspešni pri pridobivanju donatorskih sredstev za pripravo obrokov.