Mladi so preizkušali svoje improvizatorske spretnosti na "Malo drugačnem odru"

18.07.2014
Društvo Center za pomoč mladim je v tednu med 30. junijem in 5. julijem 2014 organiziralo projekt z naslovom "MALO DRUGAČEN ODER".

Odrske deske drugačnega odra smo spremenili v prostor, kjer so mladi lahko dvignili svoj glas, širili svoje izkušnje ter ideje in pa porušili stereotipe, s katerimi se soočajo. Na delavnicah smo spregovorili tudi o socialni izključenosti, o tem kako jo zaznavajo, opažajo in vidijo sami, z udeležbo na projektu pa so pridobili tudi izkušnjo vključevanja socialno izključenih mladih v družbo.

Mladostniki so vsak dan od ponedeljka do petka med 10.00 in 14.30 na Pedagoški fakulteti preizkušali svoje igralske in improvizatorke spretnosti. Osnov gledališke improvizacije so se učili pod vodstvom izkušenega mentorja in predsednika

IGLU - Improvizacijskega gledališča Ljubljana, Vida Sodnika.

Pridobljeno znanje so udeleženci pokazali preteklo soboto, 5. 7. 2014, na odru Skladovnice v Ljubljani, kjer smeha ni manjkalo, oder pa je kar pokal od energije. Gledalci kar nismo mogli verjeti, da so mladostniki veščine improvizacije usvajali le 5 dni. Bili so zares odlični!

Po predstavi smo se skupaj s prijatelji, družinskimi člani in ostalimi obiskovalci posladkali z domačimi dobrotami ter že kovali ideje za nove projekte.

Projekt so sofinancirali Urad za mladino OPVI MOL, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Urad RS za mladino
ter Društvo CPM. Dogodek pa so poleg omenjenih omogočili še Mercator d.d., Okrepčevalnica – pizzerija Maks, Pedagoška fakulteta Ljubljana ter Skladovnica.
 Za njihov prispevek se jim iskreno zahvaljujemo.

Velika pohvala in zahvala tudi vsem nastopajočim, Vidu Sodniku ter prostovoljkam CPM - Urški, Mojci in Jerci.

Prispevek je pripravila Doris Novak,
vodja projekta Malo drugačen oder ter dolgoletna sodelavka in prostovoljka Društva CPM.