Mednarodna izmenjava Maribor - Hamburg

10.07.2018
Mednarodne aktivnosti na Doživljajskem igrišču so v letošnjem letu v polnem zamahu! Ravno smo se poslovili od prijateljev iz avstrijskega Gradca in že pričakali otroke in mlade iz igrišča Baui iz Hamburga. Skupaj smo preživeli čudovit, pisan in igriv teden.
Nastanjeni v hostlu z najprijaznejšim osebjem, HOP Pekarna, smo imeli odlično izhodišče za izlete, pohode ali igrive dopoldneve v senci dreves pred hostlom. Program so pripravili otroci in mladi sami, tako je bilo zagotovo za vsakega nekaj najljubšega. Prihod nemške skupine v Maribor smo praznovali z ognjemetom in raznimi aktivnostmi v mestnem parku. Eni so najbolj uživali na kopanju v Termah Ptuj, za druge je bil najljubši dan, ko nam je uspela 18 kilometerska pot do Ruške koče na Pohorju. Izlet v prestolnico, obisk Muzeja iluzij in ljubljanskega gradu je navdušil vse po vrsti, nekateri pa smo najbolj uživali v igranju na našem domačem igrišču.
Nekateri udeleženci so se poznali že od prejšnjih izmenjav, za nekatere je bilo tokrat prvič, vsi pa smo spoznavali nove prijatelje in si lomili jezike v želji po sporazumevanju. Poleg smeha, je bilo slišati angleščino, nemščino in slovenščino, pa tudi kakšen vzklik, da se je lažje naučiti slovensko kot angleško. Otroci in mladi so poleg tujih jezikov vadili še sodelovanje, timsko delo, sprejemanje odgovornosti zase in druge ter ostale socialne veščine. Prav tako smo se učili kuharstva in gospodinjskih opravil, priprave tabornega ognja, hoje po gozdu in osnov prve pomoči.
Otroci in mladi so o tednu, polnem doživetij, rekli da je prekratek, da bi naše druženje podaljšali na vsaj 2 meseca. Sicer pa še samo 12 mesecev, pa gremo v Hamburg vrnit obisk!