Letni Trening socialnih veščin (TSV) v Soči je za nami...

21.07.2016
16 poti, ki so se vsaka zase vile po slovenskih deželah, so nekega dne, v nedeljo, 10.7.2016, če smo natančni, skupaj zavile med s soncem obsijane Alpe, v dolino reke Soče, kjer so za kratek čas stkale svoje krake in se prepustile učenju, izkušnjam in občutkom druga druge. V taborniški hišici sredi gozda so skupaj preživele 6 dolgih dni, ki so minili tako hitro, kakor mine vse, kadar se imamo fino ;)
Se sprašuješ kam je letošnje poletje zaneslo naših 16 poti in o kom ali o čem sploh govorimo? 16 poti predstavlja 16 udeležencev letnega Treninga socialnih veščin, ki vsako leto poteka pod okriljem Društva Center za pomoč mladim in se je letos odvijal med 10.7. in 15.7. na Soči. Gre za prav poseben "izziv" kjer udeleženci skupaj ugotavljamo, kako preživeti z ljudmi, ki jih vidimo prvič v življenju, se hkrati imeti fino, odnesti čim več novega znanja, misli in idej, obogatiti sebe in druge, prispevati v skupnost ter doživeti vsak dani trenutek čim bolj polno ter kakovostno.

Raznolikost, multikulturnost in edinstvenost so letos še posebej bogatile naš trening in nam postavljale nove in nove izzive. Poleg številnih izkustvenih, razmišljujočih in debatnih delavnic smo znanje črpali drug od drugega tudi kar med sprehodi po dih-jemajoči naravi, igranjem družabnih iger, poležavanju na soncu, tabornem ognju, skokih v mrzlo reko Sočo ter polnočnih pogovorih iz ene postelje na drugo. Prav vsak izmed nas je s seboj prinesel pravi mali zaklad veščin, izkušenj, skrivnosti, znanj in spoznanj, ki ga je lahko delil z drugimi in drugi z njim.

Po šestih dneh so naše poti zopet krenile vsaka v svojo smer, a nobena ni odšla enaka, kot je prišla. In nihče ne ve kdaj in kje se poti morda zopet srečajo in prepletejo svoje zgodbe. Morda pa boš naslednje leto ena izmed teh poti tudi ti? Poglej si še fotke naših dogodivščin in če te premamijo, si vabljen/-a, da pobegneš z nami v neznano. ;)

Poglejte si tudi kratki filmček TUKAJ, ki je nastal na TSV ;)