LETNI OBČNI ZBOR DRUŠTVA TER IZOBRAŽEVANJE ZA PROSTOVOLJCE IN ZAPOSLENE

04.02.2019
V soboto, 2. 2. 2019 smo se CPM-jevci zbrali v Ljubljani na letnem občnem zboru, kateremu je sledilo izobraževanje za prostovoljce in zaposlene, ki ga je pripravil dr. Viljem Ščuka.
Po odkljukanih vseh točkah dnevnega reda občnega zbora so prostovoljci prejeli potrdila za opravljene prostovoljne ure dela z mladimi v letu 2018, za kar bi se jim želeli še enkrat iz srca zahvaliti. Brez prostovoljcev naše delo ne bi bilo tako uspešno in zahvaljujoč prostovoljcem ima letno okoli 6.500 mladih priložnost, da se vključijo v naše programe.

Ker pa imamo CPM-jevci močno željo po nenehnem učenju, napredku in rasti ter da bo delo na CPM-ju v letu 2019 še bolj kvalitetno, smo v svoje vrste povabili izjemnega človeka in predavatelja, priznanega zdravnika, pediatra, psihoterapevta in strokovnjaka na področju dela z mladimi, dr. Viljema Ščuko. Dr. Ščuka je z nami delil svoje znanje in izkušnje. Prostovoljci in zaposleni smo imeli priložnost spoznati primer dobre prakse dela z mladimi in predvsem smo se naučili, kaj je pomembno pri delu z mladimi.

˝Najprej je mlade potrebno spodbuditi k oblikovanju njihove osebnosti, šele potem se lahko začnejo učiti˝, pravi dr. Viljem Ščuka. Slednje nam prostovoljcem in zaposlenim na CPM-ju daje zagona za izvajanje še več delavnic in Treningov socialnih veščin, saj s tem podpiramo mlade na poti k oblikovanju njihove osebnosti.