Korak bližje mladinski mednarodni izmenjavi v Palermu!

14.04.2017
Med 31. 3. 2017 in 3. 4. 2017 je na Siciliji, v sončnem Palermu, potekal intenzivni pripravljalni sestanek za mladinsko mednarodno izmenjavo “Tutti uguali-tutti differenti: young Europeans come together to learn how to embrace human rights”.
Sestale smo se mladinske organizacije šestih vključenih mest, in sicer Mariljub (Maribor + Ljubljana), Palermo, Bratislava, Hamburg, Malaga, Lizbona in Liverpool. Pri oblikovanju programa in operativnega načrta pa je dodatno strokovno in vsebinsko podporo nudila krovna organizacija European Playwork Association. Mariljub je predstavljala prostovoljka Društva Center za pomoč mladim, julija pa se izmenjave z njo udeleži še pet mladih slovenskih udeležencev.
Sestanek je bil namenjen oblikovanju še ene odlične izmenjave, nabiranju idej za razne zabavne aktivnosti ter radovednemu pridobivanju informacij in fotografij, ki jih bo lahko vsak podelil še z ostalimi udeleženci.

Ina (prostovoljka CPM) o sestanku pove:

Obiskali smo čudovite kraje, kjer bomo nastanjeni julija, uživali v sicilijanski kuhinji, preverili temperaturo morja in delili svoja mnenja o upoštevanju in pomembnosti človekovih pravic. Pridobila sem nova prijateljstva, raziskovala Palermo in njegovo bogato kulturo ter še globlje ozavestila dragoceni pomen vloge mladinskega delavca.