Doživljajsko igrišče v letu 2019

26.03.2019
Letni program Doživljajskega igrišča – Predvideni dogodki in aktivnosti Društva CPM v Malem betnavskem gozdičku
S prehodom na letni delovni čas se podaljša tudi delavnik Doživljajskega igrišča, ki bo tako od začetka aprila dalje odprto ob torkih, sredah, četrtkih in petkih med 13. in 19. uro.

Letno sezono bomo tradicionalno začeli s Prvo pomladno delovno akcijo, s pospravljanjem zime, obnavljanjem igralnih struktur in čiščenjem igrišča, ob pomoči sodelavcev Zavarovalnice Sava. Pripravili bomo nove klopi in mize, prebarvali ograjo in vse lesene površine igrišča napravili še bolj pisane in igrive.

Začetek letne sezone pomeni tudi otvoritev kotička Ustvarjalnica, kjer bo do konca septembra vsak teden nova tema, novi izzivi, nove tehnike in materiali. Sodelavke, ki pripravljajo letošnjo sezono, vabijo k ustvarjanju iz kartona, papirja, lesa, gline, blata, volne, blaga, kamenja ... Za vsak teden bo vnaprej objavljena aktivnost na oglasni deski, lahko pa tudi vi predlagate kaj in kako bi radi ustvarjali!

V aprilu in maju se bomo igrali Vrtičkarje, zasadili nove visoke grede, spoznavali pot od semena do krožnika in pripravili igrišče na cvetoče, slastno in dišeče poletje. V času, ko se bo dovolj otoplilo, bomo nadaljevali z gradnjo Peči za pice in posebej opozorili, da je dokončana, z vabilom na otvoritev.

V drugi polovici maja načrtujemo dogodek Noč na igrišču. V noči iz 24. na 25. maj, bomo igrišče uredili tako, da bodo lahko otroci, mladi, starši ali pa kar cele družine taborili in prespali pod krošnjami dreves Malega betnavskega gozda.

Že 6. leto zapored pripravljamo mednarodni otroški izmenjavi s sodelavci iz igrišč FratzGraz iz avstrijskega Gradca in Baui iz nemškega Hamburga. V juliju Doživljajsko igrišče obiščejo otroci iz igrišča FratzGraz, v avgustu jim obisk vrnemo s skupino otrok iz našega igrišča. V začetku septembra pa bo skupina otrok iz našega igrišča odpotovala na obisk v Hamburg.

Septembra bomo skupaj priravili praznovanje 9. rojstnega dne Doživljajskega igrišča, ki ga letos praznujemo 21. septembra. Ker na ta dan vsako leto prinaša bogat program, poln presenečenj, podrobnosti programa zaenkrat še niso za objavo, vsekakor pa bo zagotovljeno veselo in pestro dogajanje s povezovanjem vseh elementov in kotičkov Doživljajskega igrišča.

Doživljajsko igrišče v prvem tednu oktobra gostuje v programu Teden otroka ZPM Maribor, čaka pa tudi na nove mednarodne prostovoljce. Sergio namreč zaključuje izmenjavo v okviru prostovoljskega projekta Erasmus + in prišla bosta nova dva prostovoljca.

Če bi želeli tudi vi prispevati svoje predloge in želje v program Doživljajskega igrišča, se lahko obrnete na sodelavce, pustite pošto v nabiralniku ali nas pokličete.
Sodelavke in sodelavci iz igrišča