Spet se nam je na bolš poslabšal!

Od Treninga socialnih veščin, ki se je dogajal med 12. in 14. aprilom, je že dolgo, ampak mi še vedno z veseljem obujamo spomine.
Mladi smo raziskovali teme kot so odnosi, socialna bližina, zaupanje, timsko delo, samopodoba, zasvojenost in spolnost, prav tako pa smo preizkušali svoje kuharske sposobnosti, saj smo si sami pripravljali obroke. Večeri so bili namenjeni druženju, družabnim igram, povezovanju in pogovorom.

Udeleženci so za konec povedali, da so jim bile zelo všeč teme, ki smo jih raziskovali in sproščenost ter odprtost, ki smo ju skupaj ustvarili, saj so imeli prostor in čas, kjer so lahko povedali svoje mnenje, ga argumentirali, sprejemali drugačna mnenja, soustvarjali program in se pogovarjali o za njih pomembnih temah.

Vse več mladih, ki obiskujejo različne programe Društva CPM, izrazi potrebo po še več takih pogovorih, raziskovanjih in druženjih, zato smo zaposleni že pri ustvarjanju novih idej in projektov, ki bi jih lahko ponudili mladim in se s tem odzvali njihovim pobudam.