Naši prostovoljci se izobražujejo v tujini!

En teden spoznavanja v idiličnem nacionalnem parku Wicklow - Irska
Konec aprila in v začetku maja se je na Irskem, nekaj kilometrov severno od Dublina, odvijal odličen trening – Power of Positivity. Na njem so se zbrali mladi in mladinski delavci iz različnih koncev Evrope, da bi se pobližje srečali s temo Duševno zdravje pri mladih.
Če so bili ob prihodu še vsi malo zadržani, so se zvečer spoznali skozi igre in že drugi dan so oblikovali skupine za brainstormanje idej in spoznavanje organizacij. Muhasto severno vreme, gozd okoli njih in prijazne živali, so jim omogočile, da še sami pridobijo čudovito prakso čuječnosti, prav tako pa so lahko ves čas skoncentrirano nabirali misli in zamisli kako se soočit z vedno več anksioznosti pri mladih, kako mladim z diagnostiko duševne bolezni podat pogum in kako iti v akcijo osveščanja o duševnem zdravju.
Čudovito je bilo slišat vse že uspele projekte, ki so jih novi prijatelji izpeljali in kreirati nove ideje, ki pridobivajo prve stebre. Naši udeleženki Kristini, je poleg poznanstev in osebnostnih spoznanj, trening dal tudi košaro motivacije in seveda poguma za nove dogodivščine.