Javni razpis "Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju - 1"

Konec oktobra smo uspešno zaključili projekt »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju - 1« Urada RS za mladino.

Cilj projekta je znižanje brezposelnosti mladih, saj so bila omogočena sredstva, s katerimi smo pri Društvu CPM zaposlili enega mladinskega delavca za osem mesecev, po zaključku operacije pa bo mladinski delavec na našem društvu redno zaposlen še en mesec.

Mladinski delavec je dobil priložnost vključitve v različne programe društva. Ne samo kot izvajalec, ampak tudi kot organizator. Tako je sodeloval pri delu s prostovoljci, organizaciji in vodenju programov (delavnice, Treningi socialnih veščin, Trening asertivnosti) ter pri komunikacijskem načrtu društva, kar je vsebovalo predvsem skrb za Facebook in Instargam profila.
Mladinski delavec je bil vključen v vse procese društva in s tem pridobil ogromno novega znanja in veščin, še posebej veščine komuniciranja z zunanjimi sodelavci in strokovnimi delavci, podajanje povratnih informacij, sposobnost delovanja v skupini in vodenje skupin ter pisanje poročil. Preko rednih evalvacij, supervizij, intervizij in kolegijev se je naučil spoznavati samega sebe, pridobil sposobnost samorefleksije in sprejemati odgovornost za lastna dejanja.

Poleg vsega zgoraj naštetega pa je imel priložnost spoznati svet mladih ter njihov način življenja, njihove želje, strahove, pogled na svet ter jim nuditi pomoč v stiskah.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada