Gradnja peči za pico na Doživljajskem igrišču

Otroci iz našega igrišča so lansko leto na mednarodni izmenjavi na partnerskem igrišču Abenteuerspielplatz Afritschgarten Fratz Graz v Gradcu, v glineni peči za večerjo sami spekli pico. Navdušeni so se odločili, da potrebujemo tako peč tudi na mariborskem igrišču.

Tekom praznovanja 8. rojstnega dne Doživljajskega igrišča so tako v Doži Baru, kot so ga poimenovali, ves dan pripravljali napitke za obiskovalce in na ta način zbirali prostovoljne prispevke za material za glineno peč.

Kak mesec pred tem, se je sodelavka Urška Nanut Ferlič udeležila mednarodne izmenjave v Italiji, kjer se je učila gradnje tovrstnih struktur iz naravnih materialov. Kmalu je prišla priložnost, da smo željo otrok in Urškino znanje lahko združili z mojstri partnerji iz igrišča Abenteuerspielplatz Afritschgarten Fratz Graz v Gradcu, ki imajo izkušnje z gradnjami takih peči. Partnerji iz Gradca so v okviru projekta 72 Stunden ohne Kompromiss 18. in 19. 10. 2018 preživeli z nami na Doživljajskem igrišču in nam pomagali zgraditi peč za pico.

Peč bomo morali najprej nekajkrat segreti, da se material preneha krčiti, potem pa jo čakajo še lepotni dodatki, ko jo bodo otroci in mladi oblekli v mozaik in raznobarvne steklene kamenčke.

Postopek gradnje peči je dokumentiran na priloženih fotografijah.

Gradnjo peči so s svojimi donacijami, prispevki in pomočjo omogočili:
- Fritz, otroci in mladi iz Abenteuerspielplatz Afritschgarten Fratz Graz
- 72 Stunden ohne Kompromiss