Doživljajsko igrišče v letu 2020

Letni program Doživljajskega igrišča – Predvideni dogodki in aktivnosti Društva CPM v Malem betnavskem gozdičku
Leto 2020 smo že začeli s pospravljanjem zime, obnavljanjem igralnih struktur in čiščenjem igrišča. Pripravili bomo nove klopi in mize, prebarvali ograjo in vse lesene površine igrišča napravili še bolj pisane in igrive. Do začetka letne sezone – do aprila, bomo postavili nov indijanski šotor, novo ograjo Gradbišča ter prestavili Hišo igrač med peskovnik in packalnik. Na pomoč pri preganjanju zime smo povabili korante iz Markovcev, tako bo za nas zime konec že s pustovanjem na igrišču.

V začetku letne sezone, ko bo dovolj toplo, bomo otvorili nov kotiček na igrišču – Kurnik! Kurnik s čisto pravimi kokoškami bo otrokom in mladim omogočal učenje odgovornosti in skrbi za živali. V marcu, aprilu in maju se bomo igrali Vrtičkarje, zasadili visoke grede, spoznavali pot od semena do krožnika in pripravili igrišče na cvetoče, slastno in dišeče poletje. V aprilu se prav tako vrača kotiček Ustvarjalnica, kjer bo do konca septembra vsak teden nova tema, novi izzivi, nove tehnike in materiali.

V drugi polovici maja načrtujemo dogodek Noč na igrišču. Igrišče bomo uredili tako, da bodo lahko otroci in mladi taborili in prespali pod krošnjami dreves Malega betnavskega gozda.

Že 7. leto zapored pripravljamo mednarodni otroški izmenjavi s sodelavci iz igrišč FratzGraz iz avstrijskega Gradca, ki bo potekala v juliju, ko Doživljajsko igrišče obiščejo otroci iz igrišča FratzGraz, v avgustu pa jim obisk vrnemo s skupino otrok iz našega igrišča.

26. septembra bomo skupaj pripravili praznovanje 10. rojstnega dne Doživljajskega igrišča. Ta dan je za vse nas precej pomemben, za letošnjo okroglo obletnico se bomo pa še prav posebej potrudili!

Letni program smo sodelavke in sodelavci igrišča pripravljali skupaj z otroki in mladimi. V ekipi za organizacijo programa sodelujejo David, Damijan, Matija, Aleksandra in Tia.

Če bi želeli tudi vi prispevati svoje predloge in želje v program Doživljajskega igrišča, se lahko obrnete na sodelavke/ce, pustite pošto v nabiralniku na igrišču ali nas pokličete.